UNRWA yaptığı açıklamada, Gazze’de her 4 kişiden 3’ünün kirli su içtiğini ve bu sebeple bulaşıcı hastalıkların arttığını belirtti.
DHA
Gazze’de katliam devam ediyor…
7 Ekim’den bu yana süren Gazze’ye yönelik saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybetti.
İsrail ordusu her geçen gün saldırılarının şiddetini artırarak Gazze’yi bombalamayı sürdürüyor.
Gazze halkı açlıkla savaşıyor
Gazze halkı bir yandan saldıralarla mücadele ederken bir yandan da açlık ve susuzlukla savaşarak hayat mücadelesi veriyor.
Gazze’de 4 kişiden 3’ü kirli su içiyor
Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) dün yaptığı açıklamada Gazze’de durumun giderek kötüleştiğine dikkat çekerek yaklaşık 4 kişiden 3’ünün kirli su kaynaklarından içtiğini belirtti.
“Bulaşıcı hastalıklar artıyor”
Mevcut durum sebebiyle bulaşıcı hastalıkların arttığını ifade eden UNRWA, “Gazze’deki kötüleşmenin hızı daha önce görülmemiş boyutlarda. Yaklaşık her 4 kişiden 3’ü kirli su kaynaklarından su içiyor. Bulaşıcı hastalıklar artıyor. 1.7 milyon insanın yerinden edildi ve birçoğu UNRWA tesislerinde barınıyor.” dedi.
UNRWA ayrıca Han Yunus’ta çatışmaların sürdüğünü, binlerce sivilin halihazırda 1,4 milyon insanın bulunduğu Refah kentine kaçtığını duyurdu.
“Nasser Hastanesi hizmet dışı kaldı”
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, dün Han Yunus’ta bulunan Nasser hastanesinin bir haftadır devam eden kuşatma sonucu hizmet dışı kaldığını duyurdu ve açıklama yaptı.
Gecikmelerin bedeli hastaların hayatlarıyla ödenecektir”
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Gazze’deki Nasser hastanesi, bir hafta süren kuşatmanın ve devam eden baskının ardından hizmet dışı kaldı. DSÖ ekibinin, ortaklarla birlikte yakıt dağıtımı yapmak üzere hastane yerleşkesine ulaşmasına rağmen, hastaların durumunu ve kritik tıbbi ihtiyaçları değerlendirmek üzere hastaneye girmesine izin verilmemiştir. Hastanede halen yaklaşık 200 hasta bulunmaktadır. En az 20 hastanın sağlık hizmeti alabilmeleri için acilen başka hastanelere sevk edilmeleri gerekmektedir; tıbbi sevk her hastanın hakkıdır. Gecikmelerin bedeli hastaların hayatlarıyla ödenecektir. Hastalara ve hastaneye erişim kolaylaştırılmalıdır.”
Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Kaynak: www.ensonhaber.com